De reuzenrat
Door: Mirella
03 Maart 2006 | Suriname, Paramaribo
Op dit moment ligt Nicole in bed met voedselvergiftiging. Zij was eigenlijk aan de beurt om een leuk verhaaltje te typen maar dat gaat dus niet lukken. Vandaar dat ik het over heb genomen. Ook Sandra is getroffen door een soort van voedselvergiftiging. Dat brengt onze dokterbezoeken op het aantal van 3 van de 5. Wat een stelletje kneuzen hier in Suriname he. Janine is gelukkig weer helemaal hersteld van haar zonneallergie.
Afgelopen vrijdag hebben we het hier meegemaakt hoor. We dachten dat we veilig in een elitebuurt zaten. Nou wel een elitebuurt waar geschoten wordt dan. Vrijdagavond na het eten rond half 9 zaten we samen buiten. Nicole en ik gingen richting slaapkamer om ons klaar te maken om op stap te gaan. Op het moment dat we de gordijnen dicht wilden doen begonnen de buren super hard te gillen. In eerste instantie dachten we dat het een grap was maar aan het schreeuwen te horen wisten we dat het serieus was. Er was een inbreker over de schutting gesprongen en heeft 2 keer geschoten. Nu stond hij voor ons raam met zijn pistool. Benito onze buurman is er gelijk achteraan gegaan met een mes en de buurvrouw heeft de politie gebeld. Die waren er binnen 2 tellen. Iedereen was behoorlijk geschrokken maar verder wel oke. Down town Paramaribo !
Zaterdag hebben we hier carnaval gevierd. Het is maar 1 dag hier en een feest voornamelijk voor Brazilianen. Het was een gezellige dag en waren het er over eens dat het leuk was om dit een keer meegemaakt te hebben. Carnaval in de zon !
Zondag zijn we naar White Beach geweest. Dit is een aangelegd strand aan de Suriname rivier. In het water is het afgezet met hekken en netten om de slangen en vissen (en weet ik veel wat er nog meer rond zwemt) tegen te houden. Je kunt hier hutjes huren en daar kun je je hangmat in ophangen. Ons hutje hebben we niet gebruikt want die bleek helemaal niet aan het water te staan. We hebben onze handdoeken dus maar lekker op het strand gelegd en zijn daar gaan liggen.
Dit weekend was het de planning dat we naar Galibi te gaan. Janine en Sandra gaan wel, Nicole en ik hopelijk volgende week (als Niek beter is). Galibi is een Indianendorp aan de atlantische oceaan. Hier blijven we dan overnachten en met een beetje geluk kun je de reuzeschildpadden het strand op zien komen.
Waarom de titel " het reuzenrat" ?
Nicole is afgelopen maandag alleen thuis gebleven omdat ze niet lekker was. Wij zijn met de rest een salsalesje gaan volgen.
Toen we thuis kwamen was Nicole helemaal overstuur. Er was namelijk een reuze rat bij ons naar binnen gelopen en heeft zich daar een half uurtje vermaakt. Ondertussen is Nicole op een stoel gesprongen en heeft daar dus een half uur opgestaan! Ha ha ha.... Nicole blijft dus niet meer alleen thuis !
Ik hoop dat ik jullie weer even heb vermaakt met onze spannende gebeurtenissen.
Tot snel !!
Kus Mirella
Waarom de titel " het reuzenrat" ?
Ik hoop dat ik jullie weer even heb vermaakt met onze spannende gebeurtenissen.
Tot snel !!
Kus Mirella
03 Maart 2006 - 14:11
Willy:
Hey Janineke, waar blijven die foto's?!?!?! -
03 Maart 2006 - 15:06
Erica:
Succes met je voedselvergifteging meid!!!xxx -
03 Maart 2006 - 15:07
Erica:
hahaha ik bedoel natuurlijk voedselvergiftiging, tjonge jonge, ben net wakker zullen we maar zeggen ;) -
03 Maart 2006 - 20:03
Ilse:
Veel plezier in galibi, ik weet dat het super wordt!!!
Ennuh, als jullie nog de kans krijgen zou ik zeker nog naar de rallyvallen gaan. Erg mooi. -
05 Maart 2006 - 08:30
Arjan, Sabine En Sanne:
Hi Nicole, Leuke verhalen.Behalve dan een voedselvergiftiging. Hier is het nu wit (van de sneeuw). Kun je je daar vast niets bij voorstellen. Veel plezier en een knuffel van Sanne. Tot gauw. -
05 Maart 2006 - 11:26
Ineke:
hoi Mirel,
lekker buurtje waar jullie verblijven,ga je nog wel met een gerust hart van huis terwijl er iemand alleen thuis is.
Dat Nicole geschrokken is van die rat kan ik me wel voorstellen ik heb eens z'n beest gezien in een kas ,ik dacht dat het een kat was en ging kijken , toen ik zag deat het een rat was heb ik een of ansr snelheids record verbroken, dat weet ik zeker. hier gaat alles z'n gangetje dus verder heb ik niks te melden .Pas goed op jezelf en je huisgenoten .
Groeten Ineke -
05 Maart 2006 - 20:32
Mirjan:
heey janine,
wat een eng verhaal..... gelukkig ben je weer opgeknapt. Vond het trouwens laatst super leuk dat we tegelijk op msn waren!! hopelijk nog vaker. xxxxx -
06 Maart 2006 - 11:44
Greetje:
Hoi allemaal,
Wat een verhalen allemaal!Hopelijk is de ziekenboeg snel opgeknapt!! Heel veel plezier in Galibi, ik ben beniewd naar de verhalen en de foto´s! Janine, voer je pillen aan die rat! Meid, ik mis je echt vreselijk, vooral in het tuintje en de kroeg! Hele dikke kus Greetje -
06 Maart 2006 - 12:26
Jorisje:
was er niemand geraakt door die schietgrage boef..? -
06 Maart 2006 - 17:23
Frankie "skyline":
eeej sjibbies!jullie in de elite-buurt en ik in de ghetto!wat ga er bij mij gebeuren dan? drive-by shootings? tis erg gezellie hiero en stiekem wel jammer dat jullie alweer bijna gaan!duimen jullie voor mijn salsa-test?
greetz -
06 Maart 2006 - 19:48
Brenda:
Beterschap meid!!
En iedereen heel veel plezier daar nog en succes met de stage. Tot over een paar weken. -
06 Maart 2006 - 19:58
Sanne..:
Sjonge jonge zeg....wij zitten hier weg te schralen in die stinksneeuw en rotte wind en jullie oooh jullie zijn zo mooi bruin :) das heerlijk!! en ik hoop dat jullie al beter zijn...en geniet er maar lekker van he!! tot snel weer! kusssjess -
07 Maart 2006 - 11:55
Erkan Aygun:
ik mis je juf Mirella iedereen mist je heel erg
juf mirella kom gauw
hierheen iedereen kijkt de hele tijd naar jou foto juf mist jou ook en meester jan ook en van groep e mist jou ook ben jij daar heel gelukkig juf groetje van erkan -
07 Maart 2006 - 12:55
Lesley Bierens:
lieve juf mirella is het daar leuk in suriname met je vriendinnen is het daar warm in suriname is daar
ook zee in suriname is daar ook mooi huizen op ge zet in suriname of lekken huizen op ge zet met je vriendinen is daar ook in jouw huis ook mooi in suriname heb jij ook buren naast jouw zitten staan die in rei
Lesley -
08 Maart 2006 - 09:08
Eva Maassen:
Klinkt goed daar allemaal!! Gelukkig ben je van je zonne-allergie af, Janine! Ik heb je kaartje hier thuis bezorgd, hij was er erg blij mee!! Geniet er nog maar van daar, voor je het weet ben je weer thuis, en hier is het koud!!! Veel plezier! Groetjes, Eva -
09 Maart 2006 - 10:54
Jaimy Sneijers:
hoi juf Mirella hoe gaat
het met mij goed
en is het leuk vast wel
ik mis je heel erg en ik
hoop dat je snel trug
komt ik mis je heel erg
kusje jaimy xxxxxxxxxxje
tot snel en een hoop geluk veder ik mis je heel heel heel erg mis kusxx
jaimy xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx